Pengambilan Pelajar Baharu Ijazah Sarjana Muda (Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan)

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera.

Fakulti Bioperubatan dan Sains Kesihatan menawarkan kursus sepenuh masa ijazah sarjana muda keselamatan dan kesihatan pekerjaan (kepujian). Jesteru, pengambilan pelajar baharu untuk sesi Januari 2015 telah dibuka. Kepada yang berminat boleh memohon melalui permohonan atas talian (online) di laman sesawang Unisel: http://apply.unisel.edu.my.

Perincian lanjut mengenai kursus ini boleh dirujuk ke: http://biomed.unisel.edu.my/courses/osh/ atau menelefon kepada 03-5522 3421. Atau boleh datang terus ke fakulti Bioperubatan dan sains kesihatan di Shah Alam untuk mendapat penerangan dengan lebih terperinci.

Kursus ini bermatlamat untuk melahirkan graduan yang mahir serta berilmu dalam bidang keselamatan dan kesihatan (OSH) pekerjaan khususnya di sektor industri. Para graduan didedahkan dengan cabang-cabang ilmu OSH yang terkini serta lebih praktikal dan mesra industri. Prospek kerjaya seperti Pegawai Keselamatan dan Kesihatan, Eksekutif Keselamatan, Kesihatan dan Persekitaran, Pengurus Keselamatan dan Kesihatan, Juruteknik Higen industri dll.

Mengikut statistik, graduan program ini telah mendapat pekerjaan dalam masa 6 bulan selepas tamat pengajian. Antaranya telah menceburi Petronas, Sime Darby, SYABAS, dll.

Iklan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s